Σεμινάριο προετοιμασίας ξύλου

Τον Σεπτέμβριο 2022 στο εργαστήριο, η Αρχοντία Καρακώστα σας δείχνει πώς φτιάχνει τα ξύλα για την αγιογραφία με την παραδοσιακή προετοιμασία. Εδώ δεν υπάρχουν “μυστικά”, μόνο χρόνια μελέτης και δοκιμών μέσω των οποίων κατέληξε στη συγκεκριμένη συνταγή και τεχνική εφαρμογής, που εξασφαλίζει άριστα αποτελέσματα σε υφή και αντοχή της εικόνας στον χρόνο.

Ποιά υλικά χρησιμοποιώ και πού τα βρίσκω; Τί σκεύη και εργαλεία χρειάζομαι; Τί ξύλα χρησιμοποιώ; Πώς κόβω τα σχέδια; Γιατί σκεβρώνουν τα ξύλα; Τί είναι το σαράκι;

Ποιά κόλλα και σε τί αναλογία; Είναι απαραίτητο το ύφασμα; Ποιό είναι το καλύτερο ύφασμα και γιατί; Και πώς το κολλάω; Πώς περνάω την προετοιμασία και με τί εργαλεία; Γιατί δεν “στρώνει” και πώς διορθώνονται οι γραμμές; Γιατί δημιουργήθηκαν φυσαλίδες και πώς διορθώνονται; Γιατί “σκάει” η προετοιμασἰα; Πώς αποφεύγεται, πώς διορθώνεται;

Πώς κατεργάζομαι την πίσω όψη της εικόνας;

ξύλα αγιογραφίας προετοιμασμένα

Όλες οι απορίες θα απαντηθούν σε αυτό το σεμινάριο.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο εργαστήριό μας στο Κορωπί και έχουμε δύο τμήματα: Το 1ο τμήμα θα δουλέψει 3 Κυριακές 11, 18 και 25 Σεπτεμβρίου, και ώρες 10:00-15:00. Το 2ο τμήμα θα δουλέψει 3 καθημερινές Τρίτη 6 έως Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, ίδιες ώρες.

Θα έχουμε καφέ, χυμούς και κολατσιό. Ελάτε με ρούχα εργασίας και όρεξη για δουλειά. Όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία διατίθενται από το εργαστήριο. Ο κάθε εκπαιδευόμενος θα προετοιμάσει ένα παραλληλόγραμμο ξύλο σε μέγεθος Α4 και φεύγοντας θα το πάρει μαζί του έτοιμο για αγιογράφηση.

Έχουμε θέσεις για 5 άτομα σε κάθε γκρουπ και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη για την κράτηση θέσης είναι η προεγγραφή, με καταβολή του 20% των διδάκτρων. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως 15 Ιουλίου 2022.

Κόστος συμμετοχής 250 €.